Galvenie » 2012 » Septembris » 21 » Šis un tas par kaķiem!!!
10:14 AM
Šis un tas par kaķiem!!!
Pastāstīšu gan par to kapēc kaķi murrā,kapēc tiem nepatīk vai patīk ūdens :)Un citus interesantus faktus!!
 
 
Mājas kaķis ir... Autors: revenger Kaķi kas un kā
1. Mājas kaķis ir vispretrunīgākais dzīvnieks.Neviens dzīvnieks nav izveidojis tādu saikni ar saimnieku,ka dtajā pašā laikā pieprasot un saņemot tādu neatkarību!Mājās tie ir mīļuļi,kas nenovēršas no saimnieka, bet ārā tie ir neatkarīgi mednieki kas paši par sevi valda!
Zinātnieki ir atklājusi ka... Autors: revenger Kaķi kas un kā
2. Zinātnieki ir atklājusi, ka murrāšana palīdz kaķiem nostiprināt kaulus un dziedēt brūces!Tā iedarbina dziedēšanas mehānismu,kas līdzīgs ārstēšanai ar ultraskaņu. Tieši tāpēc ir uzskats ka kaķi var izdziedēt pat savus saimniekus!!!Kontaktēšanās ar kaķiem labvēlīgi ietekmē saimnieka veselību jo murrāšanas frekfence uzlabo kaulaudus.(palīdz tiem augt un uzlabo to izturību par 20%) un arī novērš stresu
Pieauguša kaķa ķermeņa... Autors: revenger Kaķi kas un kā
3. Pieauguša kaķa ķermeņa temperatūra svārstās no 38 līdz 39,5 °C,bet kaķēniem tā parasti ir mazliet augstāka. Uzskatam, ka kaķu šķirnēm, kurām nav apmatojuma, ķermeņa temperatūra ir zemāka nekā pārējiem, Sirds pukstu biežums pieaugušiem kaķiem mainās atkarībā no fiziskās un psihiskās aktivitātes un tas svārstās no 120 līdz 220 sitieniem minūtē.
Ir zināms ka kaķi medī... Autors: revenger Kaķi kas un kā
4. Ir zināms, ka kaķi medī vairāk nekā 1000 dažādu citu dzīvnieku sugu. Tiem var arī iemācīt izpildīt dažādas vienkāršas komandas. Ir fiksēti gadījumi, kad kaķi ir iemācījušies manipulēt ar dažādiem vienkāršiem mehānismiem, piemēram, atvērt durvis, izmantojot durvju rokturus. Kaķis, iespējams, ir populārākais mīlulis pasaulē; tiek lēsts, ka kopā pa visu pasauli ir aptuveni 600 miljoni kaķu.
Pieauguša kaķa vidējais... Autors: revenger Kaķi kas un kā
5. Pieauguša kaķa vidējais garums no degungala līdz astes galam ir 50 centimetri. Kaķenes ir mazākas par runčiem, bet tas galvenokārt ir atkarīgs no šķirnes. Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu, vislielākais kaķa garums ir sasniedzis 121,9 centimetrus. Atšķirībā no suņiem, kaķiem nav punduršķirnes
Kaķu mūža ilgums vidēji ir... Autors: revenger Kaķi kas un kā
6. Kaķu mūža ilgums vidēji ir no 15 līdz 20 gadiem, bet ir reģistrēti gadījumi, kad kaķis nodzīvo arī 36 gadus.Kaķi dzīvo ilgāk, ja to nelaiž ārā uz ielas. Tādā veidā tie tiek pasargāti no dažādām iespējamām traumām un ievainojumiem. Arī kastrētie un sterilizētie kaķi dzīvo salīdzinoši ilgāk. Toties kastrētie kaķi daudz biežāk cieš no citām hroniskām slimībām,piemēram, no aptaukošanās.
Kaķi ir pazīstami kā ļoti... Autors: revenger Kaķi kas un kā
7. Kaķi ir pazīstami, kā ļoti kopti un tīrīgi dzīvnieki. Kaķi, lai savestu kārtībā savu ķermeni, izmanto ķepas un mēles palīdzību. Vietas, kuras kaķis var aizsniegt ar mēli, tiek sakoptas bez ķepu palīdzības, bet piemēram, lai sakoptu savas ausis. Kaķis vispirms samitrina savu ķepu ar mēli un tad berzē pret tīrāmo vietu. Ūdens kaķiem nepatīk, jo tas saistās ar ķermeņa atdzišanu. Kaķa kažoks ir diezgan sauss, tāpēc tas ātri samirkst un zaudē siltumizolējošās īpašības. Ja kaķis dzīvo siltā klimatā, tad tā nav liela problēma, bet tiklīdz klimats kļūst vēsāks, kaķis vairs nevar atļauties tādā veidā zaudēt siltumu. Bet ne visas kaķu šķirnes baidās no ūdens. Turcijas Vana kaķis, kurš dzīvo pie Vana ezera Turcijas austrumos, ar prieku peldas ezerā.
Kategorija: Dzīvnieki | Skatījumu skaits: 491 | Pievienoja: Admin | Atslēgvārdi: fakti | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]