Jānis Balodis (1881. gada 20. februāris — 1965. gada 8. augusts) bija Latvijas armijas ģenerālis, Latvijas armijas virspavēlnieks (1919-1921), Lāčplēša Kara ordeņa kavalieris, no 1931. līdz 1940. gadam bija Latvijas kara ministrs, 1934. gadā aptuveni divus mēnešus tieslietu ministrs. Biogrāfija: Dzimis 1881. gadā Trikātas pagastā skolotāja un vēsturnieka Voldemāra Baloža ģimenē. Viņa jaunākais brālis bija vēlākais arheologs Francis Balodis. 1898. gadā iestājās Krievijas impērijas kara dienestā, 1902. gadā pabeidza Viļņas karaskolu. Piedalījies Krievu-japāņu un Pirmajā pasaules karā kā jaunākais virsnieks un rotas komandieris. 1915. gada 20. februārī kritis vācu gūstā, kur atradās līdz 1918. gadam. Latvijas armijā pieņemts 1918. gada 18. decembrī par instruktoru rezerves rotas priekšnieku.[1] 1919. gada 28. februārī paaugstināts dienesta pakāpē ... Lasīt tālāk »
Каteogorija: Vēsturiskas persības
Apskatīta: 582 | Lietotājs: Admin | | Komentēta (0)


Kārlis Augusts Vilhelms Ulmanis (dzimis 1877. gada 4. septembrī, miris 1942. gada 20. septembrī) bija Latvijas politiķis, pirmais Latvijas Ministru prezidents. 1934. gada 15. maijā Ulmanis, būdams tā brīža Ministru prezidents, izdarīja valsts apvērsumu, kura rezultātā Latvija beidza pastāvēt kā parlamentāra republika. Pēc apvērsuma vara koncentrējās Ulmaņa rokās, un viņš realizēja valsts pārvaldes režīmu, kas pazīstams kā autoritārais Kārļa Ulmaņa režīms[1] un ilga no 1934. gada 15. maija līdz 1940. gada 16. jūnijam, kad Latviju okupēja Padomju Savienība.Kārlis Ulmanis dzimis 1877. gada 4. septembrī tagadējā Bērzes pagasta „Pikšu” māju saimnieka Indriķa Ulmaņa un viņa sievas Lizetes (dzimušas Līnberģes) ģimenē kā trešais dēls. Mācījās Bērzes pagastskolā (1886-1889), Jelgavas Aleksandra pilsētas skolā (1889-1895), Jelgavas valsts reālskolā (18 ... Lasīt tālāk »
Каteogorija: Vēsturiskas persības
Apskatīta: 554 | Lietotājs: Admin | | Komentēta (0)


Dažāda veida nogalināšana, diemžēl, ir bijusi neatņemama, lai arī reizēm nepieciešama, vēstures sastāvdaļa visos laikos, un jau kopš loka un bultas izgudrošanas, precīzi šāvēji ir iemantojuši plašu slavu un atzinību, sevišķi attiecīgās situācijās. Viens no šādiem leģendāriem kareivjiem tālu pārspēj visus pārējos, turklāt savus vēsturiskos darbus ir veicis salīdzinoši nesen – 1939./40. gada ziemā. Šīs leģendas vārds ir Simo Heihe (Simo Häyhä), un viņš Padomju Savienības – somijas Ziemas kara laikā pašrocīgi nogalināja vairāk pretinieku kā jebkurš cits visā zināmajā karu vēsturē, protams, ja neskaitam lidotājus, kuri nometa bumbas uz Hirosimu un Nagasaki. Kad 1905. gada 17. decembrī, vienkāršā somu zemnieku ģimenē piedzima dēls, kuru nosauca par Simo, neviens vēl nenojauta, ka pēc 35 gadiem šis vārds vien iedvesīs bailes Somijā iebrukušajiem sarkanarmiešiem un kļūs ... Lasīt tālāk »
Каteogorija: Vēsturiskas persības
Apskatīta: 639 | Lietotājs: Admin | | Komentēta (0)


Stāmerienas muižas apbūve, salīdzinot ar daudzām citām Latvijas muižām, ir samērā jauna. Tā sākusi veidoties tikai 19. gadsimtā. Pirms tam Stāmeriena ilgu laiku bijusi Vecgulbenes muižas pusmuiža. 1802. gadā Vecgulbenes muiža kļuva par fon Volfu dzimtas īpašumu. Muižas pirmajiem īpašniekiem - Johanam Gotlībam II fon Volfam (von Wolff) un viņa kundzei Marijai Klementīnei - bija septiņi dēli un trīs meitas. Stāmerienas muiža izveidota 1809. gadā, atdalot to no Vecgulbenes muižas. Pēc J. G. fon Volfa nāves muižu mantoja jaunākais dēls, bet vēlākos gados - viņa pēcnācēji. 20. gadsimta sākumā Stāmerienas muižas īpašnieki bija divi brāļi - Boriss un Pauls fon Volfi. Abi guvuši labu izglītību un savu karjeru saistījuši ar Pēterburgu un cara galmu. Boriss fon Volfs 1894. gada 30. janvārī Francijas kūrortā Mentonā salaulājās ar 1858. gadā Modenā dzimušo itāliešu kamerdziedātāju Mariju Ter ... Lasīt tālāk »
Каteogorija: Vēsture
Apskatīta: 795 | Lietotājs: Admin | | Komentēta (0)
*******************************************************************
-Mīļumiņ, būtu zinājis, ka tu vēl esi nevainīga,būtu izturējies saudzīgāk!
-Būtu zinājusi, ka tu esi idiots, būtu zeķubikses novilkusi!

*******************************************************************

Jā, man ir ļoti paveicies, kolosāla sievasmāte!!!

Un kur tu tādu izraki?
Noraku, draugs, pagājušajā nedēļā noraku!

*******************************************************************
Vīrs un sieva izmisuši stāv pie sava dzīvokļa durvīm.
Kaimiņš jautā, kas noticis.
Abi stāsta:
- Garāžas atslēgas aizmirsām dzīvoklī, dzīvokļa atslēgas ir automobilī, bet automobilis garāžā…

*******************************************************************
Kāds vīrs Zolitūdē gaida liftu.
Tas pienāk, durvis atveras, un vīrs ierauga liftā kādu vīrieti ar cigareti zobos, kurš kārto mazās vajadzības.
Vīrs: - Pu ... Lasīt tālāk »
Каteogorija: Joki
Apskatīta: 504 | Lietotājs: Admin | | Komentēta (0)
« 1 2 3 »